Cursussen

  Permacultuur in Vogelvlucht !
Voorjaarscursus 2017

Beknopte cursus Permacultuur in kleiner verband, te Utrecht!

Waar de tradinitionele pdc (permaculture design certificate) of de iets uitgebreidere permacultuurjaaropleiding (pdc-plus), een soort van permacultuur-rijbewijs, minimaal 14 lesdagen kent, heeft niet iedereen daar de tijd e.d. voor.  Daarom hebben we deze beknoptere voorjaarscursus permacultuur ontworpen.

Deze cursus toont de diverse aspecten van permacultuur in vogelvlucht: erg handig bijvoorbeeld als je een druk bezet persoon bent en/of nog niet aan een jaaropleiding toe komt. Ook kan je heel goed een combinatie maken van de permacultuur-jaaropleiding in onze webschool (pdc-plus) en deze cursus op locatie. Of je gebruikt deze als opfriscursus nadat je eerder al een permacultuur-opleiding hebt gedaan… Voor meer informatie, klik hier!

8 diversiteit

 

Interactieve Permacultuur webschool

Stichting Permacultuur Onderwijs biedt nu een online leeromgeving. Hiermee is het mogelijk om in je eigen tempo, op je eigen tijden, permacultuur te studeren en te werken vanuit je eigen situatie. In de zomer van 2015 openden we de eerste module: de voor online interactie ontworpen evenknie van onze jaaropleiding permacultuur. Er is momenteel ruimte om daarin in te stromen. Informatie over deze webschool? Klik hier.

7 Ontwerp van patroon naar details

HuiskamerSessies: Heksendriedaagse

Cursus samenvoorzienend voedsel verwerken, ook wel liefkozend heksendriedaagse voor hem en haar genoemd. Hoe zorg je dat je voedsel, op gezonde wijze, veel langer bewaren kunt? Hoe verwerk je zelf thuis op veilige manieren? Hoe stoppen we de overvloed die de zon in de zomer levert, in een potje? We kunnen fermenteren, koken (waaronder wecken), drogen… Wat is passend, in welke situatie? Naast het beetpakken van bovenstaande vragen, gaan we in deze huiskamersessies vooral ook veel praktisch bezig, en valt er van alles te proeven! Het thema ‘Bewaren’ in onze jaaropleiding wordt vaak zeer gewaardeerd. Deze reeks huiskamer-keukenworkshops te Utrecht geeft daarvan een overzicht en bouwt erop voort. Nieuwe reeksen zijn er in FEBRUARI, maart (vol) en APRIL 2017  Meer weten? Klik hier.

IMG_5054_phatch

 

 

Workshop in Houten (vol)

30 oktober verzorgt Maranke Spoor een workshopdag/excursie georganiseerd door Bernadette Oskam van Transition Town Houten, op 30 Oktober op Tuinderij De Volle Grond! (Vol)

https://tthouten.wordpress.com/  |  https://www.facebook.com/TransitionTownHouten/

Logo Transition Town Houten

 

Benefietlezing permacultuur In de War

7 November  2016: benefietlezing over permacultuur in Tegenlicht-meet-up-stijl, in DeWar! www.dewar.nl  Lees hier mijn blog hierover: http://permacultuuronderwijs.nl/transitie-initiatief-dewar-past-niet-in-een-hokje/

Op jouw locatie

Je kunt bij stichting Permacultuur Onderwijs ook een hele permacultuurtraining inkopen. De opleidingsduur loopt uiteen van een lezing of een eendaagse introductietraining, via de training Permacultuur in 5 dagen, tot een jaaropleiding permacultuur. Klik hier voor informatie over onze mogelijkheden.

BasBeentjesPM79foto

 

Ervaring

Ben je benieuwd welke permacultuur-opleidingen we al eerder hebben gegeven? Kijk dan eens rustig op MarankeSpoor.nl/Cursussen. Daarnaast vertelt Maranke ook wat over zichzelf in ons eboek Permacultuur, Wat is dat?!

9 klein langzaam