Cursussen

 

Interactieve Permacultuur webschool

Stichting Permacultuur Onderwijs biedt nu een online leeromgeving. Hiermee is het mogelijk om in je eigen tempo, op je eigen tijden, permacultuur te studeren en te werken vanuit je eigen situatie. In de zomer van 2015 openden we de eerste module: de voor online interactie ontworpen evenknie van onze jaaropleiding permacultuur. Er is momenteel ruimte om daarin in te stromen.

Informatie over deze webschool? Klik hier.

7 Ontwerp van patroon naar details

Lezing dinsdag 28 november in Barchem

28 November Lezing Introductie permacultuur/voedselbossen IVN

Waar: De Heksenlaak, Zwiepseweg 32 in Barchem

Hoe laat: aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur di 28/11

Kosten: Leden IVN gratis en voor niet-leden is de toegang 3 euro
Maranke Spoor is docent verbonden aan de Stichting Permacultuur Onderwijs en gaat ons meenemen in de wereld van permacultuur en voedselbossen. Permacultuur is leven in het besef onderdeel te zijn van de natuur en leren van de natuur met als doel te voorzien in menselijke behoeften terwijl we de gezondheid van ecosystemen verbeteren of in stand te houden. We doen dit door de natuur als model te nemen voor het ontwerpen van onze huizen, tuinen, boerderijen, bossen, economieën, steden en dorpen. Met gelegenheid tot het stellen van vragen.  Alvast meer weten, lees mijn e-boek Permacultuur, Wat is dat?   http://permacultuuronderwijs.nl/eboek-permacultuur-wat-is-dat/

Klikken naar de website van de organisator IVN?

9 klein langzaam

Jaaropleiding Permacultuur op locatie

Onze jaaropleiding permacultuur (pdc-plus) 2017/2018 start 28 Oktober weer!
Meer info
Hoofddocent Maranke Spoor, met gastdocenten/excursies
Interesse? Vragen? Even contact met de hoofddocent? Stuur een mailtje naar info(apenstaartje)marankespoor.nl (let op, maranke is met een e op het eind)

P1040298_50pr_hue_emboss

 

HuiskamerSessies: Heksendriedaagse

Cursus samenvoorzienend voedsel verwerken, ook wel liefkozend heksendriedaagse voor hem en haar genoemd. Hoe zorg je dat je voedsel, op gezonde wijze, veel langer bewaren kunt? Hoe verwerk je zelf thuis op veilige manieren? Hoe stoppen we de overvloed die de zon in de zomer levert, in een potje? We kunnen fermenteren, koken (waaronder wecken), drogen… Wat is passend, in welke situatie? Naast het beetpakken van bovenstaande vragen, gaan we in deze huiskamersessies vooral ook veel praktisch bezig, en valt er van alles te proeven! Het thema ‘Bewaren’ in onze jaaropleiding wordt vaak zeer gewaardeerd. Deze reeks huiskamer-keukenworkshops in het midden van het land geeft daarvan een overzicht en bouwt erop voort.   Meer weten? Klik hier.
Interesse & een mailtje ontvangen als de volgende cursus gepland is? Even contact met de docent? info@nullmarankespoor.nl
Volgende reeksen vinden plaats in September 2017

IMG_5054_phatch

Op jouw locatie

Je kunt bij stichting Permacultuur Onderwijs ook een hele permacultuurtraining inkopen, als u een locatie en een groep heeft, en de scholing graag naar u toe wilt halen. De opleidingsduur loopt uiteen van een lezing of een eendaagse introductietraining, via de training Permacultuur in 5 dagen, tot een jaaropleiding permacultuur van 15 dagen plus diverse thuisstudeerprojecten. Klik hier voor informatie over onze mogelijkheden.

BasBeentjesPM79foto

 

Ervaring

Ben je benieuwd welke permacultuur-opleidingen we al eerder hebben gegeven? Kijk dan eens rustig op MarankeSpoor.nl/Cursussen. Je vindt daar een uitgebreide website!

Daarnaast vertelt Maranke ook wat over zichzelf in ons eboek Permacultuur, Wat is dat?!

Tortoise_met anarcho-draak in zich_transparant_IMG_5089_1000px

 

Future of Food 17 september

“Op zondag 17 september organiseren we in de Botanische Tuinen opnieuw de themadag FutureFood, die aansluit bij het focusgebied Future Food van de Universiteit Utrecht. Onderzoekers van UU, gemeente Utrecht en verschillende maatschappelijk organisaties laten zien hoe zijwerken aan de voedselvoorziening van de toekomst.” Stichting Permacultuur Onderwijs is voor het derde jaar op rij op deze markt met een kraam vol informatie en een proeverij.

Wij staan weinig op beurzen e.d. We komen hier 1 à 2 keer per jaar aan toe, zoals nu het hierboven genoemde Future of Food event van de Universiteit Utrecht of dit event in De War, waar o.a. het burgerwetenschaps-initiatief Universiteit van Amersfoort gevestigd is. (Eerder stond Stichting Permacultuur Onderwijs onder meer op de Fair Puur en Bewust op het vermaarde ‘De Tuinkabouter’ in Oranje, een Gaaf Groen-markt en tweemaal op een Aseed Zadenruilbeurs.)

Lente in De WAR: zondag 2 april 2017

Lente in de WAR is een jaarlijks terugkerend evenement in De WAR in Amersfoort, waarbij het uitwisselen van zaden, pootgoed, stekjes en informatie over o.a lopende groene projecten wordt gecombineerd met discussie over politieke thema’s en praktische workshops.

Namens Stichting Permacultuur Onderwijs staat Lucas op deze dag klaar om je e.e.a. te laten proeven uit ons fermentatie-lab, en kun je de boeken die door ons zijn vertaald en bewerkt, inzien en aanschaffen. En er is nog veel meer te doen, kijk maar eens in het mooie programma!

Over De War kon je eerder lezen op Marankes blog.

Meer informatie over deze dag, met een mooi programma hier op Facebooks mobiele site, en hier op Facebooks normale site.

Lente in de War