Voorjaarscursus 2016 Lent

Deze opleiding bieden we aan als een combinatie van vijf lesdagen op locatie (plus terugkomdag) en de jaaropleiding permacultuur in onze webschool die je in je eigen tempo en vanuit je eigen situatie doet.

P1130154_phatchIn de vijf lesdagen, inclusief twee middag-excursies, kunnen we een goed fundament leggen waarop je met permacultuur verder kunt bouwen. Je leert in 6 stappen je eigen ontwerp te maken.
Tijdens de lesdagen en gedurende de interactieve opleiding in de webschool kun je een diepgaand leerproces aangaan dat past bij je eigen situatie, en dat zich vaak voortzet in de jaren na de opleiding.

De data van de vijf lesdagen op locatie staan hieronder. De lessen van de vijfdaagse zijn gestructureerd opgezet, om zorg te dragen voor een gedegen leerproces voor alle deelnemers. De opzet is ook divers: er zullen interactiemomenten zijn, maar ook momenten van rustig luisteren en van samen aan ontwerpoefeningen werken. Verder zijn er twee excursies in het programma opgenomen (naar Voedselpark Beek, in Beek-Ubbergen en naar Kiemkracht64, in Malden). Klik op deze link om alvast het voorlopige voorbeeldrooster te bekijken, zoals het er ongeveer uit gaat zien.

Naast de lesdagen in Lent doe je de online jaaropleiding permacultuur, waarbij je je officiĆ«le PDC-plus certificaat kunt halen. Het voordeel van deze webschool is dat je thuis kunt studeren wanneer jij dat wilt. Het is een mix van theorie en praktijk, van binnen en buiten werken, en er is interactie met de andere cursisten en de docent(en). De online jaaropleiding is zeer flexibel. Er zijn geen vaste start- en einddata. Er is wel een duidelijke structuur in de vorm van een reeks projecten, die door de diverse thema’s heen loopt. Je levert je projecten in als je daar klaar voor bent. Vervolgens ontvang je hier feedback op. Rond je alle projecten (opdrachten) met goed gevolg af dan ontvang je je permacultuur-ontwerp-certificaat (PDC-plus), ondertekend door jouw ervaren permacultuurdocent Maranke Spoor. De online jaaropleiding is gebaseerd op de beproefde jaaropleiding op locatie. Op PermacultuurOnderwijs.nl/webschool staat de opzet van deze opleiding beschreven.

Deze blended learning-opzet biedt een aangezwengeld leerproces van snel op gang komen en tegelijk een basis leggen terwijl je gestaag studeert in de interactieve webschool met diepgang en herhaaldelijke oefening. Een andere gedachte achter deze gecombineerde opzet is dat we een aantal praktische dingen samen kunnen doen, zoals observatie-oefeningen, ontwerpen en botanische wandelingen.

Via bovenstaande link naar de pagina over onze webschool, zie je ook meer informatie over je docent in deze opleiding, en kun je diens eboek over permacultuur alvast eerst rustig lezen.

De Kleine Wiel

Inschrijving

De kosten van deze gecombineerde opleiding zijn 1000 euro. Heb je interesse in de cursus? Stuur dan een bericht aan Maranke Spoor: Maranke@nullPermacultuurOnderwijs.nl onder vermelding van ‘Voorjaarscursus Lent’.

Dit zijn de data van de lesdagen op locatie

  • zaterdag 12 maart 2016
  • zaterdag 9 april 2016
  • zaterdag 23 april 2016
  • zaterdag 28 mei 2016
  • zaterdag 25 juni 2016

Deze zullen plaatsvinden in De Kleine Wiel, te Lent (tussen Arnhem en Nijmegen, ook goed bereikbaar met OV).

Verder is er een terugkomdag.

Zie ook Marankes recente blogpost over ‘blended learning’

Terugsurfen naar de overzichts-pagina Cursussen?