Een cursus op jouw locatie?

Een permacultuurcursus op jouw locatie? Voor jouw groep?

BasBeentjesPM79foto

U kunt bij stichting Permacultuur Onderwijs ook een hele permacultuurtraining inkopen. De opleidingsduur loopt uiteen van een eendaagse introductietraining, via de training Permacultuur in 5 dagen, tot een jaaropleiding permacultuur. U krijgt les van de ervaren permacultuurdocent Maranke Spoor. Tijdens langere opleidingen kunnen door ons gastdocenten worden ingeschakeld.

 

Eendaagse introductiecursus permacultuur

Wij zorgen voor:

 • Een inspirerende dag waarin hoofddocent Maranke Spoor zoveel mogelijk van haar kennis met u deelt. Onderdelen van de dag zijn: Wat is permacultuur? permacultuurprincipes, toepassen van de principes en een vragenuur.
 • Indien gewenst vermelding van de activiteit op onze websites en sociale media.

U zorgt voor:

 • De rest (locatie, organisatie, promotie etc.)**

Een van de recente voorbeelden van zo’n eendaagse cursus staat hier.

Permacultuur in vijf dagen, voor drukke mensen!

Vind u een jaaropleiding permacultuur te veel tijd kosten? Dan is deze 5 daagse wellicht wat voor u
of uw organisatie!

Wij zorgen voor:

 • Indien gewenst vermelding op onze websites en sociale media.
  • Certificaat van Stichting Permacultuur Onderwijs, ondertekend door uw permacultuurdocent Maranke Spoor.
   Op de achterzijde van het certificaat staat in het Nederlands en Engels inhoud & duur van de cursus beschreven.

U zorgt voor:

 • De rest (locatie, organisatie, promotie etc.)**

* We kunnen een afspraak maken over de verdeelsleutel. Uiteraard altijd met inachtneming van het fair shares principe.
** Als u de organisatie, locatie en dergelijke liever door ons wilt laten verzorgen, laat u dat dan weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden die er hiervoor zijn.

—–

Naast bovenstaande kortere trainingen hebben wij veel ervaring met het verzorgen van een klassieke:

Jaaropleiding Permacultuur

Tijdens een jaaropleiding permacultuur (ook wel pdc-plus genoemd) komt permacultuur in de volle breedte aan bod. Gedurende het jaar is er een reeks zeer diverse lesdagen, 18 of in vernieuwde vorm 15 stuks. Elke lesdag heeft een thema. De eerste dag bestaat uit een inleiding in de permacultuur. In de dagen daarna wordt een specifieker thema uitgediept. Tijdens de tweede lesdag wordt bijvoorbeeld gefocust op het thema bodem. Tijdens elke lesdag is er een vragenuur. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er geschoven met de theorie en praktijkonderdelen van de lessen. Het starten van een jaaropleiding geschied in overleg.

 • Certificaat van Stichting Permacultuur Onderwijs, ondertekend door uw permacultuurdocent Maranke Spoor.
  Op de achterzijde van het certificaat staat in het Nederlands en Engels inhoud & duur van de permacultuur ontwerp opleiding.

Lezing ‘Permacultuur, wat is dat?’

Altijd al willen weten wat Permacultuur is, en wat niet? Nodigt u me dan uit voor een introductielezing permacultuur! Er is aandacht voor de ontstaansgeschiedenis, de inhoud, en de ethische principes van permacultuur. Permacultuur is een ontwerpsysteem, bijvoorbeeld voor tuinen. Je zorgt hierbij voor een sterke ecologische basis zodat de verschillende doelen van je tuin duurzaam worden vervuld.

Vorm : Presentatie met veel foto’s.
Duur: 1 à 1,5 uur incl. vragen
Insteek: De lezing passen we waar nodig aan aan de achtergrond van de luisteraars. De lezing ziet er daarom natuurlijk ietsje anders uit, al naar gelang een groep tuinders ons vraagt, of veetelers, tuiniers, een weggeefwinkel of een ander economisch initiatief… Hier staat een mooi verslag van een uitgebreide dubbellezing (halve dag) met de titel ‘Permacultuur in je moestuin’: http://www.omslag.nl/aanloopdag-permacultuur-januari-2015.html

Belangstelling?

Als u belangstelling hebt voor een van deze trainingen, meer wilt weten over de inhoud, mogelijkheden, of een offerte wilt, dan kunt u een berichtje sturen aan info@nullPermacultuurOnderwijs.nl.

Ervaring

Wilt u een overzicht zien van eerder verzorgde cursussen? Dat staat hier: http://marankespoor.nl/cursussen/

In veel gevallen zal het het meest efficiënt zijn als u de organisatie zelf doet, lokaal of regionaal. Als u organisatie, locatie e.d. liever door ons wilt laten verzorgen, laat u dat dan weten, dan kijken wij of er mogelijkheden zijn en zo ja binnen welke termijn. (De kosten hiervan zijn in de regel circa het dubbele van de prijs gebaseerd op zelforganisatie.)

Overzichtspagina cursussen

Terug naar de overzichtspagina van cursussen?