Lezing: Dans met de Wetenschap

Brieven aan de toekomst: met elkaar een toekomst creëren die we wél willen!

Een samenleving in verval en de dans met de wetenschap

Mensen zijn de afgelopen jaren fors van elkaar en sommigen ook van de wetenschap vervreemd geraakt, terwijl anderen zich met religieuze kracht vastbeten in het volgen ervan, maar hoe vinden we elkaar nu weer ? In hoeverre veroorzaken we onze eigen uitdagingen en kunnen we ze ook weer oplossen ? En welke rol kan de wetenschap hierin spelen ?

Lezing door prof. dr. Michaéla Schippers, hoogleraar gedrags- en prestatiemanagement. Michaéla komt op persoonlijke titel, op uitnodiging van studiegroep Vrienden Leusden en Omgeving in samenwerking met Stichting Permacultuur Onderwijs te Amersfoort. (www.permacultuuronderwijs.nl)

Datum: zaterdag 6 april
Tijd: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Centrale Locatie: Studio Pauline, ’t Koendert 8A, 3831 RB Leusden (vlakbij Amersfoort)
Aanmelden: Stuur een mailtje naar leusdenevents@proton.me
Kosten: 20 euro
Of 20 florijnen overmaken naar Leusden Events ovv van lezing 6 april en je naam.
Zie www.betalenmetflorijn.nl
Groep over Michaelas werk op Telegram https://t.me/FTScienceWithProfSchippers


Michaéla Schippers is initiatiefnemer van de website https://www.greatcitizensmovement.org/ : een beweging van mensen die durven dromen van een betere wereld en het daar niet bij laten. Door het schrijven van een brief aan de toekomst en hier actief mee bezig te gaan, kunnen we een toekomst creëren die we WEL willen.

Michaéla Schippers was tijdens de corona-periode één van de weinige Nederlandse wetenschappers die zich kritisch uitliet. Met de beroemde Stanford-hoogleraar John Ioannidis schreef zij twee papers. Hun nieuwste onderzoek kreeg de titel: “Is society caught up in a death spiral?” De wetenschappers zien een samenleving in verval met toenemende armoede, wantrouwen jegens autoriteiten, pandemieën en grootheids-waanzin. Een uitweg zien ze ook.

Tijdens de lezing neemt Michaëla ons mee in de mogelijkheden die zij ziet om de spiraal te doorbreken. Michaéla: “We hebben het in ons om iets prachtigs te creëren. Laten we uit de spiraal stappen en gaan herkennen dat we zelf een maatschappelijk probleem hebben gecreëerd. Laten we nadenken over oplossingen en de ideale situatie die we voor ons zien. Samen kunnen we de hemel op aarde bouwen. Ik raad mensen aan om te gaan leven zoals ze nog nooit hebben gedaan. Lach, huil, dans, schrijf, zing, ga de natuur in en verbind je met anderen.”

De middag biedt ruimte voor het aangaan van een dialoog over de verkenning van onze mogelijkheden.

Michaela is een maatschappelijk betrokken wetenschapster die vanuit haar passie ook de volgende projecten gestart is :

followthescience.nl – Follow the Science

Home – Ikigai TV