Wie

Stichting Permacultuur Onderwijs is een jong samenwerkingsverband van ervaren mensen. Ze bestaat uit een bestuur met daaromheen een divers netwerk. We werken aan diverse permacultuur-(gerelateerde) projecten. Wij werken daarbij met projectmanagmentmethodes die zich in de loop van vele jaren hebben bewezen zoals dragon dreaming. Initiatiefnemers zijn ervaren permacultuur-docent Maranke Spoor en de educatieve duizendpoot Lucas Brouns. Wij zijn een ongesubsidieerde/onafhankelijke organisatie.

Maranke Spoor

Maranke Spoor heeft een grote passie voor natuur en rechtvaardigheid en begon al op jonge leeftijd als tuinier. Op elke plek waar ze woonde zorgde ze al snel voor een eetbare siertuin: op balkon en dakterras, in schooltuin en moestuin. Maranke is opgeleid als jurist, een beroep dat ze o.a. in de vorm van docent recht tot 2010 uitoefende, is initiator van www.weggeefwinkels.nl en sinds 2010 docent permacultuur. In die hoedanigheid verzorgde ze reeds vele opleidingen op het gebied van permacultuur/voedselbossen. Verder is Maranke sinds 2013 voorzitter van Stichting Permacultuur Onderwijs, vertaalde en bewerkte ze samen met haar collega Lucas Brouns Engelstalige permacultuur-literatuur (Herstellende Landbouw van Mark Shepard en Permacultuur in je moestuin van Christopher Shein & Julie Thompson), en is Maranke illustrator en auteur, van ‘Permacultuur, wat is dat?!’ Zie ook: MarankeSpoor.nl/maranke/ als u meer wilt weten Maranke geeft met enige regelmaat lezingen over permacultuur. Een idee hebben wat u kunt verwachten, bekijk dan eens ons eboek. Dit kan op “waardebepaling achteraf” basis! Bereikbaar dus, maar niet gratis. Ook wij zijn, net als jij waarschijnlijk, voor ons voortbestaan gewoon afhankelijk van ons werk. We ontvangen geen subsidie of iets dergelijks en zetten ons meer dan full time in voor de transitie naar een volhoudbare samenleving, onder andere door het verspreiden van een onafhankelijk verhaal.

Lucas Brouns

Studeerde Taalbeheersing (Nederlandse Taal- en Letterkunde) met een focus op onderwijs en educatieve teksten. Toen hij in 2001 afstudeerde ging hij via het Milieuplatform van Studentenvakbond AKKU op een tuinderij werken, om vervolgens het groene werk en het educatieve werk steeds meer met elkaar te combineren. Hij is sinds de oprichting betrokken bij Stichting Permacultuur Onderwijs, en vertaalde en bewerkte samen met zijn collega Maranke Spoor Engelstalige permacultuur-literatuur (Herstellende Landbouw van Mark Shepard en Permacultuur in je moestuin van Christopher Shein & Julie Thompson). Zie ook: De pagina ‘Over mij’ op Oefenboerderij.nl.
9 klein langzaam 4 P1130047