TransitiebiebHet nieuwe openingsdagdeel is de Donderdagavond van 6 tot 9.* Donderdag 14 December gaan met een nieuwe biebgroep verder met het inrichten van de bieb. Het is dan al mogelijk om de bieb te bezoeken om in de boeken te neuzen, of om kennis te komen maken, mits je er begrip voor hebt dat wij nog niet zo ver zijn dat we boeken uit kunnen gaan lenen, daarvoor moet de inrichting nog een paar stappen verder zijn.

*) Kijk altijd nog weer even op deze webpagina voor de zekerheid, voordat je komt.

Heb jij interesse in de transitie naar een volhoudbare samenleving, wees dan welkom in onze transitiebieb, je vindt er een brede selectie van vooral recente boeken hierover. De transitiebieb is onvoorwaardelijk toegankelijk voor eenieder met interesse, we werken nu nog aan het inrichten van de bieb en zoeken er nog mensen voor, interesse? stuur een e-mail-berichtje naar: bieb {apenstaartje} permacultuuronderwijs.nl .

De bieb wordt vooralsnog beheerd door Maranke Spoor. Denk je erover een permacultuuropleiding bij haar te gaan volgen en wil je graag even persoonlijk contact? Ben je cursist en werk je er graag een middagje samen met andere cursisten? Doen! Je kunt in de bieb lekker snuffelen in een diversiteit aan informatieve boeken over transitie in de breedste zin van het woord. Het gaat om boeken die je voor het overgrote deel niet vindt in andere bibliotheken. Vooralsnog is er geen uitleenmogelijkheid, maar je kunt uitgebreid van de boeken genieten op deze bijzondere plek. De WAR een belevenis op zichzelf, in dit transitieinitiatief is de kans dat je andere inspirerende wereldversleutelaars tegenkomt fors bovengemiddeld. Om de bieb volhoudbaar te maken kost uw bezoek aan deze ongesubsidieerde, onafhankelijke bibliotheek, wat het u waard is; we maken wel kosten dus het is niet gratis, maar u mag wel zelf bepalen wat u bijdraagt (florijnen en credits in CircuitNederland.nl zijn ook zeer welkom). De vele boeken die er nu zijn, zijn uit de ruime collectie van Maranke Spoor en Lucas Brouns, van de eveneens ongesubsidieerde Stichting Permacultuur Onderwijs. In de toekomst gaat er een mogelijkheid komen voor aanvulling met nog meer boeken uit andere collecties in overleg met de bibliothecaris. Er wordt nog gewerkt aan een catalogus. Behoefte aan kruisbestuiving? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van flexwerken in onze broedplaats of het huren van een van de prachtige ruimtes in De WAR, zoals de dagverhuurruimte of de transitiebieb. Stuur hiervoor een berichtje naar kantoor { apenstaartje } dewar { punt } nl. Er zijn mogelijken voor flexibel werken of een vast bureau, er is een vergaderzaal en ruimtes voor een workshop/lezing. Het initiatief is gelegen nabij het centrum van Amersfoort en biedt een diversiteit aan mogelijkheden. De transitiebieb van Stichting Permacultuur Onderwijs in gevestigd in De WAR.


We hebben inmiddels dus vele honderden relevante boeken staan uit onze eigen collectie, inmiddels aangevuld met relevante werken van verschillende andere duurzame dieren, heel fijn. Omdat we de bibliotheek relevant willen houden (naast een aantal standaard werken ligt de focus op werken over permacultuur/transitie die niet/lastig verkrijgbaar zijn via openbare bibliotheken) is er geen behoefte meer aan het overnemen van veel standaard boekwerk, maar niet getreurd: voor wie bij wil dragen met boeken, hebben we wel een boekenwensenlijst, zie hieronder! En als je iets bijzonders wilt toevoegen dat je hier niet vindt, mag je het nog altijd laten weten. Ook kunnen we nog hulp gebruiken bij het indexeren en beheren van al het moois; leerzame klussen die een mooi overzicht geven van permacultuur/transitie/volhoudbaarheid.

Onze boekenwensenlijst, heb je iets van de onderstaande boeken toevallig staan? Of wil je in natura bijdragen aan de transitiebieb, dan kun je het geheel blij maken met de onderstaande boeken, bij voorkeur besteld via een verantwoorder kanaal zoals www.youbedo.com (een sociale onderneming waar je andere socialen zoals stichting permacultuur onderwijs kunt aanklikken, als goed doel om te steunen), of besteld via een lokale boekhandel 🙂

A History of the World in Seven Cheap Things Patel, Raj 2-5 werkdagen   Bestel 26,95 Naar goed doel € 3,05 Verwijderen

Grassroots innovation movements
Adrian Smith e.a.

Beyond the War on Invasive Species Orion, Tao 2-5 werkdagen   Bestel 24,95 Naar goed doel € 3,44

The Art of Natural Cheesemaking Asher, David 2-5 werkdagen   Bestel 36,95 Naar goed doel € 4,79

Surviving the Future Fleming, David 2-5 werkdagen   Bestel 21,95 Naar goed doel € 3,03 Surviving the Future Fleming, David

Trees for Gardens, Orchards and Permaculture Crawford, Martin 2-5 werkdagen   Bestel 37,95 Naar goed doel € 4,91

Permaculture and Climate Change Adaptation Henfrey, Thomas 2-5 werkdagen   Bestel 17,95 Naar goed doel € 2,44

Forest Gardening in Practice Remiarz, Tomas

Samenlevingen in balans Marja de Vries Voor 22:00 besteld, morgen in huis   Bestel 29,99 Naar goed doel € 4,01

De Innovatiebrouwerij Jelle Kok Voor 22:00 besteld, morgen in huis   Bestel 17,85 Naar goed doel € 2,38

Basisbegrippen semantiek Hans SMessaert Voor 22:00 besteld, morgen in huis   Bestel 34,45 Naar goed doel € 0,83

Pickled Freddie Janssen Voor 22:00 besteld, morgen in huis   Bestel 15,- Naar goed doel € 1,78

A Critique of the Moral Defense of Vegetarianism Smith, Andrew F. 2-5 werkdagen   Bestel 29,95 Naar goed doel € 0,28

Gratis geld voor iedereen Rutger Bregman Voor 22:00 besteld, morgen in huis   Bestel 12,50 Naar goed doel € 1,43

Planten, levenskracht en DNA Nancy Popieul Voor 22:00 besteld, morgen in huis   Bestel 39,95 Naar goed doel € 5,13

Thinking in Systems Meadows, Donella 2-5 werkdagen   Bestel 21,95 Naar goed doel € 2,35