Transitiebieb

NB: In juli is deze bieb gesloten wegens vakantie. Op vrijdag 29 juni is ie open, en dan in augustus weer (23 juni gesloten, zie hieronder)

Heb jij interesse in de transitie naar een volhoudbare samenleving, wees dan welkom in onze  transitiebieb, je vindt er een brede selectie van vooral recente boeken hierover.

De transitiebieb is onvoorwaardelijk toegankelijk voor eenieder met interesse, we werken nu nog aan het inrichten van de bieb en zoeken er nog mensen voor, interesse? stuur een berichtje naar  bieb@nullpermacultuuronderwijs.nl. Vanaf 25 Augustus is er in de de bieb in wording op vrijdagmiddag studiemiddag tussen 2 & 5, op afspraak of bij aanwezigheid. De bieb wordt vooralsnog beheert door Maranke Spoor & Lucas Brouns, denk je erover een permacultuuropleiding bij hen te gaan volgen en wil je graag even persoonlijk contact?  Ben je cursist en werk je er graag een middagje samen met andere cursisten? Doen!

Je kunt in de bieb lekker snuffelen in een diversiteit aan informatieve boeken over transitie in de breedste zin van het woord. Het gaat om boeken die je voor het overgrote deel niet vindt in andere bibliotheken. Vooralsnog is er geen uitleenmogelijkheid, maar je kunt uitgebreid van de boeken genieten op deze bijzondere plek De WAR een belevenis op zichzelf, in dit transitieinitiatief is de kans dat je andere inspirerende wereldversleutelaars tegenkomt fors bovengemiddeld.

Om de bieb volhoudbaar te maken kost uw bezoek aan deze ongesubsidieerde, onafhankelijke bibliotheek kost wat het u waard is, niet gratis dus, maar u mag het wel zelf bepalen (credits in CircuitNederland.nl zijn ook zeer welkom).

De vele boeken die er nu zijn, zijn uit de ruime collectie van Maranke Spoor en Lucas Brouns, van de eveneens ongesubsidieerde Stichting Permacultuur Onderwijs. In de toekomst gaat er een mogelijkheid komen voor aanvulling met nog meer boeken uit andere collecties in overleg met de bibliothecaris. Er wordt nog gewerkt aan een catalogus.

Behoefte aan kruisbestuiving? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van flexwerken in onze broedplaats of het huren van een van de prachtige ruimtes in De WAR, zoals de paradijselijke Binnentuin of de transitiebieb. Stuur hiervoor een berichtje naar kantoor@nulldewar.nl.  Er zijn mogelijken voor flexibel werken of een vast bureau, er is een vergaderzaal en ruimtes voor een workshop/lezing. Het initiatief is gelegen nabij het centrum van Amersfoort en biedt een diversiteit aan mogelijkheden.

De transitiebieb van Stichting Permacultuur Onderwijs in gevestigd in De WAR.

Op vrijdag 23 juni 2018 is deze bieb gesloten i.v.m. #TLVF18. Vrijdagmiddag 29 Juni is ie geopend, in juli is ie gesloten wegens vakantie, en in augustus is ie weer elke vrijdagmiddag geopend van 14-17 uur.

IMG_6504_50pr
We hebben inmiddels dus vele honderden relevante boeken staan uit onze eigen collectie, inmiddels aangevuld met relevante werken van verschillende andere duurzame dieren, heel fijn. Omdat we de bibliotheek relevant willen houden (naast een aantal standaard werken ligt de focus op werken over permacultuur/transitie die niet/lastig verkrijgbaar zijn via openbare bibliotheken) is er geen behoefte meer aan het overnemen van veel boekwerk, maar niet getreurd voor wie bij wil dragen met boeken, hebben we wel een boekenwensenlijst, zie hieronder! En als u iets bijzonders wilt toevoegen dat u hier niet vind mag u het nog altijd laten weten. Ook kunnen we nog hulp gebruiken bij het indexeren en beheren van al het moois, leerzame klussen die een mooi overzicht geven van permacultuur/transitie/volhoudbaarheid.

Onze boekenwensenlijst, heb je iets van de onderstaande boeken toevallig staan? of wil je in natura bijdragen aan de transitiebieb dan kun je het geheel blij maken met de onderstaande boeken , bij voorkeur besteld via een verantwoorder kanaal zoals www.youbedo.com een sociale onderneming waar je andere socialen zoals stichting permacultuur onderwijs kunt aanklikken als goed doel om te steunen,  of besteld via een lokale boekhandel):

Grassroots innovation movements
Adrian Smith e.a.

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Basisbegrippen semantiek

Hans SMessaert

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

 

Pickled

Freddie Janssen

Voor 22:00 besteld, morgen in huis