Over ons

Stichting Permacultuur Onderwijs is een jong samenwerkingsverband van ervaren mensen. Ze bestaat uit een bestuur met daaromheen een divers netwerk. We werken aan diverse permacultuur-(gerelateerde) projecten. Onze projectmanagmentmethode is vnl. dragon dreaming. Initiatiefnemers zijn ervaren permacultuur-docent Maranke Spoor en de educatieve duizendpoot Lucas Brouns.

Maranke Spoor

Maranke Spoor heeft een grote passie voor natuur en rechtvaardigheid en begon al op jonge leeftijd als tuinier. Op elke plek waar ze woonde zorgde ze al snel voor een eetbare siertuin: op balkon en dakterras, in schooltuin en moestuin. Maranke is opgeleid als jurist, een beroep dat ze o.a. in de vorm van docent recht tot 2010 uitoefende, is initiator van www.weggeefwinkels.nl en sinds 2010 docent permacultuur. In die hoedanigheid verzorgde ze reeds vele opleidingen op het gebied van permacultuur/voeselbossen. Verder is Maranke sinds 2013 voorzitter van Stichting Permacultuur Onderwijs, vertaalde en bewerkte ze samen met haar collega Lucas Brouns Engelstalige permacultuur-literatuur (Herstellende Landbouw van Mark Shepard en Permacultuur in je moestuin van Christopher Shein & Julie Thompson), en is Maranke illustrator en auteur, van ‘Permacultuur, wat is dat?!’

Zie ook: MarankeSpoor.nl/maranke/ als u meer wilt weten

Lucas Brouns

Studeerde Taalbeheersing (Nederlandse Taal- en Letterkunde) met een focus op onderwijs en educatieve teksten. Toen hij in 2001 afstudeerde ging hij op een tuinderij werken, om vervolgens het groene werk en het educatieve werk steeds meer met elkaar te combineren. Hij is sinds de oprichting betrokken bij Stichting Permacultuur Onderwijs, en vertaalde en bewerkte samen met zijn collega Maranke Spoor Engelstalige permacultuur-literatuur (Herstellende Landbouw van Mark Shepard en Permacultuur in je moestuin van Christopher Shein & Julie Thompson).

Zie ook: De pagina ‘Over mij’ op Oefenboerderij.nl (alwaar ook Lucas’ LinkedIn-profiel met cv)

9 klein langzaam

4 P1130047