Excursie a.s. zaterdag

Waarde permaculturist,

Zaterdag 24 juni zijn Maranke en Lucas met een groepje permaculturisten in de regio Nijmegen: deze excursie is te volgen als je cursist was of bent in een van onze jaaropleidingen, heksendriedaagsen en/of meerdaagse opleidingen. Vind je het leuk om mee te gaan, schrijf dan je motivatie aan maranke@permacultuuronderwijs.nl op vrijdag 23 juni.

De excursie op 24 juni kost 75 euro. We gaan naar een klein voedselbos in de openbare ruimte (Voedselpark Beek), een groter experimenteel voedselbos (Food Forest Ketelbroek, waar we 5 jaar geleden ook waren met een weekcursus over voedselbossen) en naar een groot hakhout- en voedselbos uit de Romeinse tijd (De Duivelsberg).

Er zijn in overleg nog enkele plaatsen vrij. We gaan die dag met mensen van uiteenlopende leeftijd op pad. Kinderen zijn in overleg van harte welkom.

In de excursie doen mensen mee die onze jaaropleiding in de webschool volgen, en mensen die een zesdaagse introductiecursus doen.

IMG_6287_50pr

Marankes Blog

Maranke Spoor is docent permacultuur, tegenwoordig ook in de interactieve permacultuur webschool van Stichting Permacultuur Onderwijs. Maranke begon al op jonge leeftijd als tuinier. Op elke plek waar ze woonde zorgde ze al snel voor een eetbare siertuin: op balkon en dakterras, in schooltuin en moestuin. Maranke is opgeleid als jurist, een beroep dat ze o.a. in de vorm van docent recht tot 2010 uitoefende, is initiator van www.weggeefwinkels.nl en sinds 2010 docent permacultuur. In die hoedanigheid verzorgde ze reeds vele opleidingen op het gebied van permacultuur/voedselbossen. Verder is ze sinds 2013 voorzitter van Stichting Permacultuur Onderwijs, vertaalde en bewerkte ze samen met haar collega Lucas Brouns Engelstalige permacultuur literatuur (Herstellende Landbouw van Mark Shepard en Permacultuur in je moestuin van Christopher Shein) en is ze illustrator en auteur, van: ‘Permacultuur, Wat is dat!?’, een eboek dat in juni 2015 is verschenen.