Ze zijn er! De papieren Florijnen!

Het was altijd al de bedoeling dat de aanvullende munt florijn ook in contante vorm beschikbaar zou komen. Het duurde even voordat ze er ook daadwerkelijk waren maar ze zijn er nu de contante florijnen! Betalen met contante Florijnen is nu mogelijk bij ons!

Via www.betalenmetflorijn.nl kon je bij ons al betalen in digitale florijnen, een aantal van onze cursisten studeert al na het hebben betaald van hun cursusgeld in florijnen. Sinds enkele dagen is het nu ook mogelijk om bij ons te betalen met contante florijnen, als je bijvoorbeeld een boek van ons wilt kopen en graag wilt betalen met de contante florijn dat is dat nu mogelijk!

De florijn is een aanvullende lokale muntsoort die niet weglekt naar daar waar er al geen gebrek aan geld is. Sterker nog je draagt bij aan het veerkrachtiger maken van de lokale gemeenschap, ze is rentevrij en bedoeld als ruilmiddel. www.betalenmetflorijn.nl

Deze tekst is eerder gepubliceerd in de Permacultuur-Seizoenstips, aflevering ‘Bijna voorjaar, 2023‘.
(Deze zijn we in 2012 begonnen, op herhaalde verzoeken van cursisten.)

Zie ook

Marankes blog

Maranke Spoor is docent permacultuur, tegenwoordig ook in de interactieve permacultuur webschool van Stichting Permacultuur Onderwijs. Maranke begon al op jonge leeftijd als tuinier. Op elke plek waar ze woonde zorgde ze al snel voor een eetbare siertuin: op balkon en dakterras, in schooltuin en moestuin. Maranke is opgeleid als jurist, een beroep dat ze o.a. in de vorm van docent recht tot 2010 uitoefende, is initiator van www.weggeefwinkels.nl en sinds 2010 docent permacultuur. In die hoedanigheid verzorgde ze reeds vele opleidingen op het gebied van permacultuur/voedselbossen. Verder is ze sinds 2013 voorzitter van Stichting Permacultuur Onderwijs, vertaalde en bewerkte ze samen met haar collega Lucas Brouns Engelstalige permacultuur literatuur (Herstellende Landbouw van Mark Shepard en Permacultuur in je moestuin van Christopher Shein) en is ze illustrator en auteur, van: ‘Permacultuur, Wat is dat!?’, een eboek dat in juni 2015 is verschenen.